Nieuwsberichten

Energiefixers071: weer honderd huurwoningen energiezuiniger

De Energiefixers071 zijn klaar met hun derde fixronde in Leiden Zuidwest. Afgelopen zaterdag kregen daar de laatste van honderd woningen tips en en maatregelen om te besparen op de energierekening. De vrijwilligers van de Energiefixers071 belden daarvoor aan bij mensen thuis. Sleutelstad ging mee en kwam samen met de Energiefixers over de vloer bij een gezin met vijf kinderen met maar één toilet in de badkamer.

Lees verder »

Energiefixers071 ‘fixt’ sociale huurwoningen in Leiden ZuidWest

Energiefixers071 is in samenwerking met BuZz al sinds 8 februari bezig met hun derde fixronde. Het doel: honderd huurders van sociale huurwoningen van Ons Doel en Portaal helpen om jaarlijks tot wel vijfhonderd euro te besparen op hun energierekening. In februari zijn tot nu toe al 31 huishoudens geholpen met gratis energiebesparende maatregelen en tips over energiebesparing.

Lees verder »

Energiefixers071 winnen Groene Lintjes 2023

GroenLinks Leiden heeft vanmiddag groene lintjes uitgereikt aan de Energiefixers071 en Ant Brandenburg van Paarse Mier. Deze prijs voor duurzame initiatieven wordt jaarlijks door de Leidse afdeling van de partij uitgereikt op de Dag van de Duurzaamheid.

Lees verder »
Energiefixers071 team

Niet lullen, maar poetsen

De Energiefixers071 gaan in Leiden langs bij huizen van woningcorporaties met een laag energielabel om met huurders te praten over wat zij nodig hebben om energie te besparen. Ze gaan ook direct concreet aan de slag om het huis energiezuiniger te maken. Huurders kunnen gebruik maken van een uitgebreid pakket aan gratis energiebesparende maatregelen ter waarde van zo’n 200 euro. Die maatregelen, worden ter plekke aangebracht. Energiefixers071 is een projecttteam van 4 betaalde medewerkers met een groep lokaal opgeleide energiefixers. Ik ging eind juni bij hen op bezoek uit nieuwsgierigheid naar hoe zij te werk gaan.

Lees verder »

De bewonersavond in Leiden-Noord was een succes!

Energiefixers071 is op 24 mei van start gegaan met de 2e klusronde in Leiden Noord. Het team met vrijwillige Leidse Energiefixers071 kregen instructie over de nieuwe klusronde en huurders van Portaal konden onder het genot van een hapje en een drankje informatie krijgen over het project en zich meteen aanmelden voor een klusbezoek. De soep en de hapjes werden gemaakt door vrijwilligsters Hacina en 2 Fatima’s van BuZz.

Lees verder »

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (fixronde 1), Winand Stut (fixsronde 2), Marcel Terlouw (fixronde 3), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud