Testimonials

Wat zeggen huurders, Energiefixers071 en samenwerkingspartners over Energiefixers071.

Huurders van Ons Doel

Huurder
Ons doel
leiden zuidwest

“Blij verrast door gratis geld in de vorm van besparende producten. Mooi op tijd om 10 uur in de morgen op een zaterdag. Een dame en heer vrolijk aan me deur met een doos vol met kadootjes. Vol goede moed gingen ze aan de slag met schaar, magneten en meetlint. Verrassend was het dat ik al erg veel aanpassingen had genomen met besparen. Zoals buizen geïsoleerd, led verlichting, tochtstrips en gordijnen. Ben trots op mijn verbruik van afgelopen jaar van 42 euro gemiddeld gas en licht. Toch kon ik nog besparen door een douchekop. Niet dat het nodig was aangezien ik elke dag 2 minuten er onder sta. Tevens ook onder de radiatoventilatoren. Al met al een leuke morgen en bedankt voor de gratis producten.”

huurder ons doel
Leiden zuidwest

Tevreden, vriendelijke mensen. Geldbesparende maatregelen.”

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Goed advies praktische artikelen ontvangen.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden, ze hebben alles netjes uitgelegd en deden alles met beleid.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden, de woonkamer sneller lekker warm.

huurder ons doel
Leiden zuidwest

Zeer tevreden, handig deze energiebesparende producten.”

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden. Goed informatief gesprek. Materiaal gekregen voor energie zuinig zijn. Wij hebben al dubbelglas en dak/gevel isolatie.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Zeer tevreden, goede adviezen met fysieke en praktisch ondersteuning.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden, het helpt toch wel wat, ondanks dat het een oude flat is.

huurder ons doel
Leiden zuidwest

Tevreden, ze hoefde niet zoveel te doen. Ik had het meeste al zelf gedaan. Stekkerdoos was wel handig. Mooi initiatief! Bedankt!

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

“Tevreden, mooie ventilator aangebracht en CV temperatuur omlaag gebracht van 70 naar 60. Radiatofolie voorzijde. Stekkerdoos individueel schakelbaar. Hiermee verwachten wij nog meer energie te besparen. We zitten nu op 650m3.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Nuttige informatie! Hele handige energiebesparende producten die ik nog niet had.zoal radiator ventilator en stekkerdoos met schakelaar.”

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden, Direct effect.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Ja ik was tevreden toen ze bij mij langskwamen. Ze hebben mij een radiatorventilator gegeven. Ze hebben zoveel mogelijk geprobeerd om mij uit te leggen hoe ik energie kan besparen.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Tevreden, het helpt toch wel wat, ondanks dat het een oude flat is.

HUURDER ONS DOEL
LEIDEN ZUIDWEST

Ik ben heel tevreden omdat ik merk dat het warmer is sinds de Energiefixers zij geweest.

Energiefixers

Marjo (Energiefixers071)

Waarom vind ik het zo leuk om energie fixer/coach te zijn?
Het allerleukste vind ik het om te zien hoe blij de mensen met de hulp en de spullen zijn. Daar word ik zelf ook blij van en geeft ook energie.
Net zo belangrijk vind ik ook dat je de mensen inzicht kan geven hoe ze zelf ook kunnen besparen met kleine veranderingen in gedrag zoals bijvoorbeeld deuren dicht doen waar je stookt, thermostaat lager, ruimte vrij maken voor de verwarming, korter douchen …… Voor mezelf is het een uitdaging om ze mee te krijgen en dat geeft dan een kick als dat lukt.

Ronald (Wijk­ambassa­deur/­Energie­fixer071)

“Binnen onze groep van wijk-ambassadeurs werd gevraagd of iemand kon meehelpen bij Energiefixers071. Zonder te weten waar ik aan begon meldde ik me op de eerste zaterdag, bij het buurtcentrum van Buzz aan de Willem Klooslaan. De regen en kou buiten stonden in schril contrast met de gezellige sfeer binnen. Een zeer multicultureel en meertalig gezelschap bereidde zich met koffie en koeken voor op wat komen ging.
De organisatie die liet via de duidelijke stem en taal van Greet Meesters aan alle fixers weten wat de plannen waren voor deze eerste dag: teams van 2 à 3 personen zouden ieder twee bezoeken afleggen voor de lunch, daarna zou een nieuwe ronde plaatsvinden. Ik had het geluk dat Latifa mijn partner was want zij was behalve zeer behendig in het fixen ook in staat het contact met de arabisch-sprekende mensen te onderhouden. Het teamwork, ook met de achterblijvers in Buzz was ongelooflijk goed gezien het feit dat we met elkaar daarvoor nog nooit ontmoet hadden. Als er ergens iets nodig was, een extra led-lamp of magneettape om de radiatorfolie vast te zetten, dan stond binnen een mum van tijd iemand van de achterwacht aan de deur om het te brengen.
De waardering van de bewoners was groot. Soms werd met ongeloof werd gereageerd op de gratis producten en installatie. Als duidelijk werd dat het echt niets zou kosten werd alle terughoudendheid verlaten en kwamen de gesprekken op gang. Ik was onder de indruk van deze 4 zaterdagen vanwege die mooie en soms ontroerende verhalen die we te horen kregen bij de ‘klanten’. De organisatie verdient hier enorme waardering voor het opzetten en uitvoeren van zo’n omvangrijk project. De sfeer was top en het heerlijke eten dat tijdens de lunch geserveerd werd maakte dat ik iedere zaterdag weer met veel zin aan de slag ging.”

Shukraan (LSM/­Energie­Fixers071)

Ik ben Shukran Alsafi, 19 jaar en heb als energiefixer gewerkt. Afgelopen januari en februari hebben wij mogen energiefixen bij maar liefst 100 huizen in Leiden Zuid-West. Dit deden wij vier keer op een zaterdag. We begonnen de ochtend goed, vaak met een bakje koffie of wat thee en wat lekkers. Gezellig bespraken we de taken voor de dag en de verdelingen van de teams. Om tien uur gingen we aan de slag, zelf hielp ik eerst met het plannen van de klussen en belde we aan in de wijk om afspraken te plannen. Na het inplannen van de klussen was het eerste deel van de dag klaar en gingen we gezellig lunchen. We konden genieten van lekkere broodjes en soep en natuurlijk bespraken we hoe de klussen waren gegaan. Na het lunchen gingen wij weer verder naar de volgende ronde klussen of het inplannen van de afspraken. Na de tweede ronde volgde er weer een pauze waar we even konden rusten en het werk konden bespreken, daarna gingen we door met de laatste ronde. Na de derde ronde was de dag voorbij rond 17:00. Mijn ervaring was goed, het was niet al te zwaar werk en eigelijk een gezellige manier om mensen te helpen in deze moeilijke tijd. Daarnaast een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en zelf te leren over duurzaamheid en energie. Overal leerzaam en gezellig werk met leuke collega’s.”

Michela (LSM/­Energie­Fixers071)

“I am a volunteer at the Leids Steunloket Migranten organization and when I was asked by the team if I wanted to be part of the Energiefixers071 project I did not hesitate to say yes. The idea of helping out people struggling with increasing energy bills while implementing sustainable habits immediately intrigued me.
I spent the first two Saturdays of the project in going from house to house, ringing bells and taking appointments, which has been sometimes challenging and made me appreciate the value of such a diverse team of volunteers that could speak different languages and connect with different cultures.
During the last two Saturdays I have instead supported different energy coaches during their home visits to provide advices and install energy saving material.
Our work has been really appreciated by the residents, thus making this a very rewarding experience for me. Since I was not an energy coach yet, this was also a great opportunity to learn about energy saving tips myself and I realized how small things like keeping the door of my living room closed can really make a difference in keeping it warm.
Last but not least being part of such an amazing team of highly motivating people gave me lots of energy! I hope to be part of it again next year.”

Social Media

Conny Beij-Laterveer

“Komen ze ook in andere wijken hopelijk wel mogen ze heel graag bij mij langs komen.”

Lonneke

“Nou, wat fijn dat die vrijwilligers hier tijd in steken! Zijn bij mij ook altijd welkom! (De Sleutels) Suze zit er weer warmpjes bij!”

Rietepietz

“Dat is héél nuttig werk. Er zijn wel dingen bij die ik ook kan doen.”

Hans

“Energiefixers zijn inderdaad belangrijk voor het bewuster gebruik van energie. Goed voor het milieu en voor mensen hun portemonnee. Hans.”

Sjoerd

“Een mooi initiatief, dat zouden ze overal moeten doen, ook bij eigenaren van woningen. Die hebben het ook heel zwaar nu.”

Nicky

“Dat is een geweldig project! Radiatorventilatoren had ik echt nog nooit van gehoord.”

Jarko Schoonderwoerd

“Alleen de huurwoningen van Ons Doel! Jammer!”

Christoffel Klap

“Wat een geweldige club die Energiefixers. Ik ben ze ontzettend dankbaar voor wat ze voor onze huurders betekenen. En die kunnen hun en onze steun goed gebruiken. Het is een barre tijd. Maar van de energiefixers krijgt iedereen het warm.”

Samenwerkingspartners van klusronde 1

Christoffel Klap, directeur-bestuurder Ons Doel

 ”We zijn namens onze huurders ontzettend dankbaar voor de inzet van de Energiefixers071. Dankzij hen is dit snel, goed en ‘van onderop’ van de grond gekomen. Dat is de kracht van actieve bewoners. We hebben projecten als dit én mensen als dit nodig. Alleen zo gaat het ons lukken om zowel energie te besparen, maar ook samen op te trekken in het verbeteren van de buurt en in de energietransitie. We onderzoeken graag of we naast onze eigen projecten nog een keer zo’n soort project kunnen doen.”

BuzZ Leiden

“Het was een buzzing zaterdag in de Buurtontmoetingsplek op de Willem Klooslaan. Buurtbewoners die in een huurhuis van Ons Doel wonen en hoge energiekosten hebben, konden voor raad en daad terecht bij de Energiefixers071.

De vrijwilligers van BuZz Nel en Maureen hebben 2 grote pannen linzensoep gemaakt voor de Energiefixers071. Op 4 februari gaan de Energiefixers071 weer op pad in Leiden Zuidwest om radiatorfolie, ledlampen en een energiebesparende douchekoppen aan te brengen en mensen van advies te voorzien over hoe ze hun energierekening omlaag kunnen brengen.“

Rayan Younis
LeidsSteunloket Migranten

 “De vrijwilligers van Leids Steunloket Migranten hebben met veel plezier aan het project Energiefixers071 gewerkt. Het was leuk, gezellig, nuttig en leerzaam. Ik ben heel blij dat er 4 van onze vrijwilligers mee willen doen aan een cursus voor energiecoach van HOOM.”

LEON KLOOS
INLUZIO Leiden

“De impact van het werk van Energiefixers071 is wat mij betreft nog groter dan de 100 huishoudens voor wie zij energiebesparende maatregelen hebben aangebracht. Deze bewoners vertellen het weer aan hun buren en die zien wij dan weer bij het inloopspreekuur van Goede Buur. Het wordt bij ons spreekuur steeds drukker. Een moeilijk onderwerp als energiearmoede wordt gemakkelijker te bespreken. Mensen durven ook eerder om hulp te vragen bij andere zaken waarover zij zich zorgen maken in hun dagelijks leven, zoals belastingaangifte, individuele inkomstentoeslag, noodfonds en laag geletterdheid.”

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (klusronde 1), Winand Stut (klusronde 2), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud