Siem bespaart energiekosten

Vorig jaar maakte Siem een afspraak met de Energiefixers071. Hij had al ledlampen. De fixers plaatsten radiatorfolie, radiatorventilatoren, tochtstrips en een waterbesparende douchkop. Hij heeft ook gepraat met de Energiefixers over hoe hij nog meer energie kon besparen in huis. Vroeger liet hij de stekkerdozen altijd de hele dag aanstaan.

Nu doet hij ze uit als hij ze niet nodig heeft. Hij vertelt ook over dat hij vorig jaar nog vaak pizza’s bakte en Turks brood maakte in een oude magnetron die hij dan ook wel lang aan liet staan. “Ik wist niet dat het zoveel energie kostte.” “Ik had ook een grote koelkast die veel stroom verbruikte.” Nu heb ik een hele zuinige koelkast en heb ik de oude magnetron de deur uit gedaan. Ik heb in de keuken meer ruimte ook om te koken.
Hij kijkt iedere twee weken in de app van de energieleverancier. Zo houdt hij goed overzicht.

Als wij samen in zijn app kijken zien wij dat zijn energierekening naar beneden is gegaan. Dit komt door een combinatie van de maatregelen van de Energiefixers071 én de veranderingen die Siem zelf heeft gedaan.

Lees verder over de samenwerking tussen de Energiefixers071 en BuZz Geldparade.

Deel dit bericht

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (fixronde 1), Winand Stut (fixsronde 2), Marcel Terlouw (fixronde 3), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud