Word een fixer!

Energiefixers071 hebben in de laatste jaar in totaal 300 sociale huurwoningen in Leiden ‘gefixt’.
Huurders besparen daarmee gemiddeld €500,- per huishouden per jaar!

Wat doen de Energiefixers?

Als EnergieFixers071 helpen wij bewoners uit sociale huurwoningen met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen, zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, tochtstrips en ledlampen. Hiermee brengen we de energierekening van deze bewoners jaarlijks gemiddeld met €500 omlaag. Door samen aan de slag te gaan in de wijk wordt iets negatiefs als een hoge energierekening, omgezet in een positieve actie. Dat helpt bewoners en de buurt als geheel!

WANEER kan jij helpen?

Voor de komende fixrondes in de Zeeheldenbuurt en de Stevenshof dit jaar zijn wij nog op zoek naar Energiefixers. Op de volgende zaterdagen in mei en juni 2024 start EnergieFixers071 met fixronde 4 in de Zeeheldenbuurt:

  • 4, 11 en 25 mei
  •  1, 15, 22 en 29 juni


 WAAR KAN JIJ HELPEN?

Als Energiefixer werk je altijd in duo’s, dus ook als je geen kluservaring hebt, kan je anderen helpen. Een fixdag is op een zaterdag, maar soms doen wij losse fixbeoeken doordeweeks. Tijdens een fixdag wordt er ongeveer 20 fixbezoeken in 2 shifts afgelegd door een team van vrijwilligers. Een shift duurt tussen 1 en 2 uur. Ben je niet altijd beschikbaar? Je kunt ook 1 dag of zelfs een halve dag komen helpen! Soms ook doordeweeks!

Wat krijg je ervoor terug?

Het vrijwilligersteam van Energiefixers071 bestaat uit een diverse groep die verschillende talen machtig zijn. Gezelligheid
staat voorop en daarom hebben we elke fixdag een lekkere lunch. De vrijwilligersvergoeding bedraagt 5 euro per uur.

Energiecoach opleiding

Je kunt via de Energiefixers071 en Energiek Leiden ook een opleiding tot erkend ‘Energiecoach voor huurders’ volgen!
Normaal kost deze opleiding €299,-, maar via ons kun je de opleiding gratis doen wanneer je bij ons langer als vrijwilliger blijft!

Interesse? Meld je hieronder aan

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (fixronde 1), Winand Stut (fixsronde 2), Marcel Terlouw (fixronde 3), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud