Klusronde 1 afgerond in februari 2023

Energiefixers071 werkten in januari en februari 2023 aan hun eerste klusronde in Leiden Zuidwest. Daar fixten zij met een team van 28 vrijwilligers hun eerste honderd sociale huurwoningen in samenwerking met woningstichting Ons Doel.

Zij brachten voor deze klusronde een diverse groep vrijwilligers bij elkaar: GaGoed/wijkambassadeurs, vrijwilligers van het Leids Steunloket Migranten en vrijwilligers uit de wijk.

De organisatie en begeleiding van de klusbezoeken op 4 verschillende zaterdagen, het werven van huishoudens, de communicatie en pr en het organiseren van twee bewonersbijeenkomsten was in handen van een ervaren projectteam. De werkwijze die tijdens deze eerste klusronde is ontwikkeld verdient navolging in de Leidse regio, omdat er nog veel werk nodig is om zoveel mogelijk sociale huurwoningen klaar te maken voor de winter. Veel bewoners hebben zorgen over de hoogte van hun energierekening en vinden het vaak lastig de weg te vinden naar goede hulpbronnen in de stad.

huishoudens gefixt!
0

Door mee te doen met deze eerste klusronde in Leiden Zuidwest is een actieve groep vrijwilligers ontstaan die ook graag mee willen werken aan andere acties. Ook staan er 7 bewoners te popelen om als energiecoach te worden opgeleid door HOOM.

Het project is een initiatief van het Leidse Druckerfonds die voor deze eerste klusronde ook Fonds1818, Het Weldadigheidsfonds en het Heilige Geest fonds wist te mobiliseren om ook geld voor dit project beschikbaar te stellen.

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (fixronde 1), Winand Stut (fixsronde 2), Marcel Terlouw (fixronde 3), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud