Energiefixers071 maken sociale huurwoningen energiezuiniger in Leiden Zuid-West

In 2023 heeft Energiefixers071 in heel Leiden 200 huishoudens geholpen met energiebesparende maatregelen. Daarmee is in totaal meer dan €106.000,- bespaard voor deze bewoners. Energiefixers071 start in februari 2024 klusronde 3 samen met Ons Doel, Portaal en de Geldparade van BuZz in Leiden Zuid-West! Meld je dus nu aan om je huis te laten fixen of als vrijwillige fixer!

Resultaten klusronde 2

In de zomer van 2023 heeft Energiefixers071 met behulp van 30 vrijwilligers, inclusief vrijwilligers van Leids Steunloket Migranten en Portaal, 100 huizen in Leiden Noord geholpen. Klusronde 2 was daarmee weer ontzettend succesvol. Door het werk van de Energiefixers071 heeft elk huishouden gemiddeld €534,35 kunnen besparen op hun jaarlijkse energiekosten. 

Tijdens klusronde 2 werkte Energiefixers071 samen met Woningcorporatie Portaal. Erick Walter, adviseur leefomgeving van Portaal zegt daarover: “Het is een concrete manier om huurders te helpen met het verlagen van hun energierekening en iets positiefs te doen in de wijk.”

Materialen en hulp is gratis

De materialen en de hulp van de Energiefixers071 zijn voor de bewoners gratis. Energiefixers071 geven buurtbewoners goede informatie over wat zij nog meer kunnen doen om hun huis beter te isoleren en om bijvoorbeeld schimmel te voorkomen.

Hoe gaat Energiefixers071 te werk?

De Energiefixers071 praten met bewoners over wat zij zelf kunnen doen om energie in huis te besparen en hoe zij beter zicht krijgen op hun energieverbruik. Energiefixers071 gaat ook samen met de buurtbewoners aan het werk om bijvoorbeeld radiatorventilatoren, radiatorfolie, ledlampen en een zuinige douchekop aan te brengen. Door samen aan de slag te gaan in de wijk wordt iets negatiefs als een hoge energierekening, omgezet in een positieve actie. Dat helpt bewoners en de buurt als geheel!

Afspraak voor een klusbezoek maken?

Woon jjij in een sociale huurwoning van Ons Doel of Portaal in Leiden ZuidWest? Maak alvast een afspraak voor een klusbezoek met Energiefixers071 hier.

Help jij jouw buurt te versterken? 

Energiefixers071 is op zoek naar vrijwilligers. Energiefixers071 nodigt buurtbewoners uit Leiden die willen leren hoe zij eenvoudige maatregelen kunnen aanbrengen uit om zich aan te melden als vrijwilliger. Kluservaring is handig, maar niet noodzakelijk. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Stuur gewoon een mail of appje als je mee wilt doen! (via e-mail naar info@energiefixers071.nl of via whatsapp naar Bart Groeneweg: 06 – 40228067). 

Partners

Het initiatief voor Energiefixers071 komt van het Druckerfonds en Fonds1818. Inmiddels is Energiefixers071 onderdeel van Coöperatie Energiek Leiden en wordt het financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en Fonds1818. 

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (klusronde 1), Winand Stut (klusronde 2), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Boek een klusbezoek

Ga naar de inhoud