Energiefixers071 heeft weer 100 sociale huurwoningen in Leiden ZuidWest “gefixt”. Volgende fixronde in de Zeeheldenbuurt begint in mei 2024.

In het afgelopen jaar heeft Energiefixers071 in heel Leiden 300 sociale huurwoningen geholpen met energiebesparende maatregelen. Daarmee is in totaal meer dan €148.418 en 167.018 kg CO2 per jaar bespaard voor deze bewoners. Energiefixers071 start in mei 2024 fixronde 4 in de Zeeheldenbuurt in Leiden samen met Portaal en Incluzio! Meld je dus nu aan om je huis te laten fixen of als vrijwillige fixer!

Resultaten fixronde 3
In februari en maart van 2024 heeft de Energiefixers071 met behulp van 25 vrijwilligers 100 huizen in Leiden ZuidWest geholpen. Door dit project heeft elk huishouden gemiddeld €415,47 kunnen besparen op hun jaarlijkse energiekosten. De resultaten van fixronde 3 zijn te vinden op energiefixers071.nl/fixronde-3.

Tijdens fixronde 3 werkte Energiefixers071 samen met woningcorporaties Ons Doel en Portaal en met sociale partners zoals BuZz en Incluzio. Een nieuwe werkwijze is getest, waarbij BuZz een aantal fixbezoeken via hun Geldparade actie heeft geworven.

‘De Energiefixers071 hebben hun waarde voor onze huurders wéér bewezen’, vertelt Christoffel Klap, directeur van woningcorporatie Ons Doel.

Word een fixer
Energiefixers071 is op zoek naar vrijwilligers. Energiefixers071 nodigt buurtbewoners uit Leiden die willen leren hoe zij eenvoudige maatregelen kunnen aanbrengen uit om zich aan te melden als vrijwilliger. Kluservaring is handig, maar niet noodzakelijk. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar van 5,- per uur. Meld je aan op energiefixers071.nl/word-een-fixer of stuur gewoon een mail of appje als je mee wilt doen! (via e-mail naar info@energiefixers071.nl of via whatsapp naar Bart Groeneweg: 06 – 40228067). 

Materialen en hulp is gratis 
De energiebesparende materialen en de hulp van de Energiefixers071 zijn voor de bewoners gratis. Energiefixers071 geven buurtbewoners goede informatie over wat zij nog meer kunnen doen om hun huis beter te isoleren en om bijvoorbeeld schimmel te verwijderen en te voorkomen. 

Hoe gaat Energiefixers071 te werk?
De Energiefixers071 praten met bewoners over wat zij zelf kunnen doen om energie in huis te besparen en hoe zij beter zicht krijgen op hun energieverbruik. Energiefixers071 gaat ook samen met de buurtbewoners aan het werk om bijvoorbeeld radiatorventilatoren, radiatorfolie, ledlampen en een zuinige douchekop aan te brengen. Door samen aan de slag te gaan in de wijk wordt iets negatiefs als een hoge energierekening, omgezet in een positieve actie. Dat helpt bewoners en de buurt als geheel!

Voor wie?
Energiefixers071 gaat uitsluitend aan de slag bij huurders in sociale huurwoningen. Heb je een sociale huurwoning in de Zeeheldenbuurt? Dan zijn wij er voor jou!

Wanneer?
De fixers zullen in mei tot juli 2024 aan de slag gaan in de Zeeheldenbuurt.

Aanmelden voor een fixbezoek
Maak nu een afspraak via www.energiefixers071.nl. Of maak een afspraak via e-mail naar info@energiefixers071.nl of via whatsapp naar Bart Groeneweg: 06 – 40228067. Geef hierin je naam, emailadres en voorkeursdag in mei, juni of juli door. Dan nemen wij contact op om de afspraak te bevestigen. 

Partners
Het initiatief voor Energiefixers071 komt van het Druckerfonds en Fonds1818. Inmiddels is Energiefixers071 onderdeel van Coöperatie Energiek Leiden en wordt gefinancierd door Gemeente Leiden

Credits website

Foto’s: Eelkje Colmjon (fixronde 1), Winand Stut (fixsronde 2), Marcel Terlouw (fixronde 3), Gerry van Bakel, team Energiefixers071.

Ontwerp website: Lisanne Gottenbos – Designwise.

Infographics: Rikki de Haas.

Podcast: Gerry van Bakel.

Tekst website:
Mazen Kara, Greet Meesters, projectteam Energiefixers071.

De website www.energiefixers071.nl valt onder de verantwoordelijkheid van het Druckerfonds.

Ga naar de inhoud